Pretraživanje

[__LOGIN__]

Bol – proglašen najboljom malom destinacijom na Jadranu

DESTINACIJA KOJA BILJEŽI IZVANREDNE REZULTATE

Bol – proglašen najboljom malom destinacijom na Jadranu
Na danima turizma 2014, Bol se okitio vrijednom nagradom – najbolja mala destinacija na Jadranu.
U akciji HGK „18. Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku 2014., u kojoj je Bol osvojio nagradu, u najuži izbor ušli su Brela i Vis. Nagradu je preuzeo načelnik općine Bol Tihomir Marinković.
 
 
 
 
Ovo priznanje je zaokružilo uspješnu sezonu općine Bol, koja je u odnosu na 2013 postigla inzvanredne rezultate. Naime u prvih 8 mjeseci dolasci turista su veći za 11%, dok je broj noćenja porastao za 5% u odnosu na 2013. Već je 2013 godine ostvaren najbolji rezultat u povijesti Bola, a 2014 godina je taj rezultat nadmašila.
 
 

 

Porastao broj domaćih gostiju

 
Pored austrijskih, njemačkih skandinavskih slovenskih i talijanskih turista koji su najviše pohodili Bol, pozitivan trend se pojavio i kod domaćih gostiju kojih je 2014 bilo nešto više nego 2013. Bol se tako pozicionira kao obiteljska destinacija koja suvereno objedinjuje prokušan recept individualnog pristupa i konstantnog jačanja i širenja svoje ponude.

 

Povratak tenisa u Bol

 
Nakon dugih 15 godina stanke, svjetski poznata destinacija Bol na Braču od svibnja do kraja rujna 2015, organizira ITF turnire Futurese – Bluesun Cro Circuit za mlade tenisače i tenisačice, čiji je pokrovitelj Predsjednik Republike dr. Ivo Josipović!
 
 
 
Kalendar događanja