Pretraživanje

[__LOGIN__]

Foto izložba - Hvala ti Otoče!

Galerija Doma Kulture, 28.7. - 6.8.

Foto izložba - Hvala ti Otoče!

Otvorenje izložbe 28.7. 21:30

Na inicijativu i u organizaciji Centra za kulturu Općine Bol, a u suradnji s Pokretom otoka, udrugom koja se već dugo i intenzivno zalaže za poboljšanje kvalitete života na otocima, u Bolu se u petak 28. srpnja u 21.30 sati u galeriji Doma kulturu otvara izložba "Hvala ti otoče".
Bit će izložene fotografije grupe autora, s naglaskom na bolske i bračke autore, ali i ostale otočke amaterske i profesionalne fotografe, okupljene u Facebook grupi "Otočna fotografija".
Posebno mjesto na izložbi imat će fotografije plaže Zlatni rat i akcije "Zauzeto" iz travnja ove godine, kada su Boljani zajedničkim snagama spriječili davanje plaže Zlatni rat u koncesiju nepoznatoj tvrtki.
Tom su prilikom nastale impresivne fotografije snimljene iz zraka, autora Frane Marinkovića, a koje su obišle Hrvatsku i svijet, jer su akciju posebno popratili svi najveći hrvatski mediji.

Izložba "Hvala ti otoče" ostaje otvorena do 6. kolovoza, te je dio Ciklusa izložbi 28. Bolskog lita, manifestacije kulture i zabave, koju organizira Centar za kulturu Općine Bol.
Posjetitelji će moći kupiti fotografije, a sav prihod od prodanih fotografija namijenjen je Pokretu otoka i daljnjem radu za boljitak otoka i otočana.
Živjeti na otoku može samo onaj tko ga duboko voli i razumije jer uz ljepotu otok donosi i posebne izazove. Otočani se s izazovima ipak mogu lakše nositi ako su svjesni ljepote koju istovremeno živimo.
Upravo tu ljepotu donosi ova izložba. Fotografije su izabrane kao razglednice i podsjetnici na raj koji otočani ne žele izgubiti. Više od umjetničkog izraza, ova nam izložba šalje poruku - Hvala ti otoče!

Uvod u izložbu "Hvala ti otoče" dat će članovi Pokreta otoka sa Šolte, Hvara, Korčule i Brača kroz konstruktivnu raspravu i izmjenu iskustava s drugih otoka.

Centar za mirovne studije i Pokret otoka suorganiziraju raspravu "Javno je dobro" u Centru za kulturu Bol na otoku Braču, koja će se održati prije otvaranja izložbe, u petak 28.07.2017. u 20.00 sati.