Pretraživanje

[__LOGIN__]

Bolski cikloturizam ubire priznanja

04.04.2022.

Bolski cikloturizam ubire priznanja
Svjesni kako je aktivni turizam jedan od preduvjeta za produljenje sezone, Turistička zajednica Bola na Braču lani je predstavila tri nove pješačke i dvije nove biciklističke staze, koje se temelje na lokalnim legendama. No, priča o obogaćenju Bolske ponude na tome nije stala.
 
Dvije bolske cikloturističke staze duljine oko 60 kilometara (768 – Osjeti opojne mirise Brača i 769 – Bračke vile iz mitova i legendi) prve su svjetske Bike Storytelling staze i imaju svoje priče koje se pomoću pratećeg softwarea mogu čuti na tri jezika – hrvatskom, engleskom i njemačkom – i na taj su način prilagođene slijepim i slabovidnim osobama, barem u story dijelu.
 
Same staze za sada nisu prilagođene slijepim i slabovidnim osobama, no u pripremi je mogućnost da i oni osjete ugođaj staza vožnjom na tandem biciklima uz vozača, te tijekom vožnje slušaju priču o stazi kojom prolaze
 
Denis Špadina, predsjednik Biciklističkog saveza SD Županje uručio je na nedavnoj konferenciji za turističke djelatnike „Trendovi i očekivanja za sezonu 2022.” Jošku Stelli, direktoru TZ Županje SD i Markitu Marinkoviću, direktoru TZO Bol nagradu za poseban doprinos za iznimne rezultate u razvoju cikloturizma na području otoka Brača i 10 godina suradnje.
 
Mediteransko sunce i kristalne vode Jadranskoga mora možda su nekima od naših gostiju prioritet kada se odlučuju odmor provesti na jadranskoj obali, no sve je više onih koji povrh sunca i mora traže i ‘ono nešto više’. Brojne turističke zajednice prepoznale su rastuću potražnju za sadržajima koji nude aktivniji oblik turizma, pa neumorno provode projekte koji će tu potražnju i zadovoljiti. I domaći i strani gosti u ovo vrijeme ‘novog normalnog’ sve se više okreću prirodi, a idealan način za povezivanje s prirodom – pogodan za sve uzraste i razine tjelesne spreme – su upravo pješačke i biciklističke staze.
 
Članak prenesen sa: turistickeprice.hr
Kalendar događanja