Pretraživanje

[__LOGIN__]

e - Promet Grad Supetar

23.07.2021.

e - Promet Grad Supetar
Najnovije Smart City rješenje djeluje u cilju rasterećenja središta grada od kolona za ukrcaj na trajekt i to uvođenjem digitalnog sustava, web aplikacije za praćenje i dojavu o stanju u prometu.
 
Grad se odlučio na razvoj pametnog rješenja temeljenog na real-time streamingu trajektne linije i najprometnijih čvorišta te na dijeljenju informacija u realnom vremenu na svojoj stranici i web aplikaciji. 
 
Na taj način želi se unaprijediti informiranje posjetitelja i stanovnika koji su u koloni za trajekt, ali osobito dati  uvid u analizu podataka o dinamici gužvi i čekanja koja može biti temelj za planiranje putovanja i izbjegavanje gužve, kao i temelj za informirano i na podacima temeljeno planiranje voznog reda i pronalaženje drugih rješenja u suradnji s Jadrolinijom. 
 
Izrađena je web aplikacija koja je putem poveznice https://ferry.gradsupetar.hr/ dostupna na službenoj stranici Grada Supetra na kojoj je svima zainteresiranima dostupan real-time streaming sa osam kamera koje pokrivaju prometnice grada od trajektne luke do izlaza iz grada, pojas najviše opterećen kolonom automobila za trajekt. 
 
Streaming će bit dodatno popraćen ažuriranim podacima voznog reda (vremenom polaska i dolaska) te informacijom o popunjenosti svakog termina posebno. Tako će se u slučaju gužve, linija koja će biti  popunjena automobilima koji već čekaju u redu biti označena crvenom bojom i tekstom Crowded, dok će ostale biti označene zelenom bojom i Not crowded.
 
Aplikacija se redovito na dnevnoj bazi ažurira u suradnji i partnerstvu s Jadrolinijom, društvom za linijski pomorski prijevoz putnika i tereta, s kojim društvom će Grad nadalje surađivati na usavršavanju aplikacije i razvijanju mogućnosti iste. 
 
Kalendar događanja