Pretraživanje

[__LOGIN__]

Izložba - Joško Eterović

03.08.2019.

Izložba - Joško Eterović
„Galerija umjetnina Branislav Dešković“ u Bolu, u svome ciklusu ljetnih izložbi, ima iznimnu čast ugostiti  velikog umjetnika Joška Eterovića.
 
Eterović živi i radi na relaciji  Rijeka-Zagreb-Pariz, a njegova priča o umjetničkom stvaralaštvu počinje još u rodnom domu na Braču u Pučišćima gdje je živio do četrnaeste godine kada seli u Rijeku.
 
U studentsko doba odlazi u Zagreb, a ubrzo u Pariz i Španjolsku. Prva velika izložba u Parizu 1973. godine imala je ogroman publicitet, a tada zapravo i počinje njegova bogata, svjetska karijera. 
 
Joško Eterović danas uglavnom stvara u ateljeu u Rijeci, u kući na Kantridi koju mnogi smatraju jednom od najljepših na Mediteranu. Ovdje, u dodiru s morem nastaju njegove slike, skulpture, objekti, instalacije… umjetnost koja pršti energijom i beskrajnom radošću života. Djela Joška Eterovića danas se nalaze u fundusima mnogih galerija širom svijeta i kod svjetski poznatih kolekcionara.
 
Izložbom u Galeriji u Bolu  Joško se vraća svome otoku.
 
Ove subote 3. kolovoza u 21.30  izložbu Joška Eterovića otvorit će istaknuti likovni kritičar i kustos Branko Franceschi.
 
Dobro nam došli!
 
Jasna Damjanović, ravnateljica
 
Tino Vuković, kustos – voditelj Galerije umjetnina Branislav Dešković
 
Kalendar događanja