Pretraživanje

[__LOGIN__]

Krenite u pravcu nezaboravnog iskustva – VIA BRATTIA čeka na vas!

16.08.2021.

Krenite u pravcu nezaboravnog iskustva – VIA BRATTIA čeka na vas!
Trajalo je, pomno se pripremalo, ali sada kada je konačno krenulo u život može se kazati samo jedno, VIA BRATTIA,  kružna turistička planinarska staza otoka Brača kao na dlanu je otvorila otočke ljepote i ljubiteljima aktivnog odmora, kao i onima koji to uskoro planiraju postati.
 
Nakon dvije godine zajedničkog rada svih bračkih turističkih zajednica, općina Nerežišća i Pučišća,  Planinarskog društva Profunda, te uz sufinanciranje TZ Splitsko – dalmatinske županije, ‘rođena’ je nova turistička atrakcija koja će svoj forte osobito imati u razdoblju pred i posezone. 
 
VIA BRATTIA sa svojih 140 kilometara dužine povezala je otok, njegove brojne iznimne lokacije, te veliki broj malih mjesta i lokalnih atrakcija. 
 
Staza je namijenjena ljubiteljima planinarenja, trčanja, šetnji u prirodi, brdskog bicikliranja, prilagođena je rekreativcima i amaterima, ali i svima onima koji Brač i njegove  nesvakidašnje ljepote žele upoznati na drugačiji način. Staza ima markirane oznake u jednom i drugom smjeru, i u nju se može uključiti na bilo kojem mjestu kojim staza prolazi.
 
Do svih lokacija će vas voditi karta i  plavo-bijele markirne oznake, a svaku dionicu ‘proslavit’ ćete pečatom.
12 osvojenih pečata, na kraju puta će stvoriti sliku, grb otoka Brača, a u njemu i  lik sv. Jurja zaštitnika ovog otoka u sceni ubijanja zmaja.
 
CIjeli članak o Via Brattia na OVOM linku.
Kalendar događanja