Pretraživanje

[__LOGIN__]

Splitsko-dalmatinska županija prva u Europi uvela Google Sea view

25.07.2021.

Splitsko-dalmatinska županija prva u Europi uvela Google Sea view
Splitsko – dalmatinska županija je prva u Europi regija koja je kroz Google kartu uvela Google Sea view koji će svojim korisnicima omogućiti prikaz kompletne morske rute duž obale ove županije.
 
Radi se o virtualnoj šetnji obalom, te odličnom inovativno nadograđenom servisu informacija za nautičare, skipere, ribare, turiste, domaće i strance. Oni će kroz ovu uslugu dobiti informaciju odnosno virtualnu sliku o onome što ih čeka prilikom uplovljavanja u svaku luku Splitsko – dalmatinske županije. Ali i upoznati s lokacijom koju bi voljeli posjetiti. Riječ je o prvom takvom projektu u nekoj našoj županiji. Realizacijom ovog projekta napravljen je korak prema učinkovitijoj koordinaciji i upravljanju pomorskim dobrom u Splitsko dalmatinskoj županiji.
 
Google sea view sastavni je dio projekta Splitsko – dalmatinske županije ‘Pomorsko je dobro’ kojeg provodi Upravni odjel za pomorstvo i turizam Splitsko-dalmatinske županije kojim je građanima omogućen uvid u sve koncesije i koncesijska odobrenja na području SDŽ, a putem online obrasca koji se direktno prosljeđuje nadležnim inspekcijama, i mogućnost prijave nezakonitosti, zloupotrebe ili devastacije pomorskog dobra ukoliko o takvim radnjama imaju saznanja.
 
Ali ne samo na toj razini, ovo je novina i u europskim razmjerima, u kojoj je poznati Google-ov sustav ‘Street View’ po prvi puta dobio i implementiranu morsku rutu. I s njim prikaz cjelovitog obalnog pojasa neke regije. Sea view je pokazao inovativnost Splitsko – dalmatinske županije koja kontinuirano, pionirski nastavlja s ulaganjima u online infrastrukturu, nastojeći poboljšati i unaprijediti promociju destinacije. Ali i podiči razinu funkcionalnosti sustava čije će benefite osjetiti ne samo gosti, već i lokalno stanovništvo.
 
Članak preuzet sa Morski.hr.
Kalendar događanja