Pretraživanje

[__LOGIN__]

Bolski karnevalski dani

16.-25.02.2020.

Bolski karnevalski dani
Veljača je poznata kao mjesec karnevala, a ovaj bolski nestrpljivo očekuju dječji, ali i odrasli ljubitelji maškaranja. Naime, neki nose maske svaki dan, a neki samo na karneval ili po bolski "karnavol". 
 
Karnevalski šušur  započinje dječjim "karnavolom" u nedjelju, 16. veljače, uz veliki angažman škole i vrtića. Maškare malih nogu okupit će se oko 13.30 na Studencu, a dječja zabava počinje u 14 h u Elaphusi. Uz odličnu glazbu Marina Estrade svoje plesne vratolomije pokazat će polaznici bračke plesne škole Montuno, uz budno oko trenera Stipe i Mare.
 
Centar za kulturu Bol i Taverna u subotu, 22. veljače, organiziraju u Taverni Maskenbal s glazbom uživo i nagradama.
Glavnog karnevalskog dana, 25. veljače, u Bolu se očekuju stotine veselih maškara, grupa i pojedinaca, okupljenih u neformalnu Družbu Jure Karnavola. Već danima samostalno izrađuju prekrasne maske i jedva čekaju zafrkanciju i dobru zabavu. Osmišljavaju se dosjetke i čeka tastamenat da se čuje "ko je šta kriv". 
 
Maškarana povorka kreće točno u podne od pumpe šetnjom po Bolu. Tastamenat se čita u na Studencu kad povorka stigne, a prije njega predstavljaju se karnevalske skupine i pojedinci. Kad svi čuju za što su "krivi", na Pumpareli se ispraća i pali Jure Karnavol.
 
Zamaškarana plesna zabava nastavlja se uz pašticadu u Domu kulture, uz svirku B-banda. 
 
No, to nije sve!
Od 22 sata u Taverni Centar za kulturu Bol i Taverna organiziraju karnevalski Afterparty za one koji žele još malo čarolije i maškaranog ludiranja.
 
Hvala Centru za kulturu Bol na logistici i organizaciji. 
 
Fotografije: Roni Marinković