Pretraživanje

[__LOGIN__]

Nije da nismo znali, ali uvijek nas iznova razveseli: brački dragulj jedna je od deset najljepših plaža u Europi! Evo kako su je opisali u prestižnom magazinu

Nije da nismo znali, ali uvijek nas iznova razveseli: brački dragulj jedna je od deset najljepših plaža u Europi! Evo kako su je opisali u prestižnom magazinu

Slobodna Dalmacija donosi repotražu o Zlatnom ratu koju je Conde Nast Traveller proglasio jednom od najljepših plaža u Europi.

Nema potrebe da uskočite u daleke, prekooceanske letove da biste umočili noge u meki bijeli pijesak i kristalno čisto more, piše prestižni i vrlo čitani magazin Conde Nast Traveller.
 
Europa ima tisuće kilometara prekrasne morske obale i mjesta kao iz razglednica do kojih se iz Velike Britanije stiže letovima od samo nekoliko sati. Donose prijedlog najljepših europskih plaža koje se isplati posjetiti, a na listi se našla i jedna iz Hrvatske. To je slavni Zlatni rat u Bolu na otoku Brač.
 
Za Zlatni rat navode kako je obavezna postaja na svakom krstarenju jadranskim otocima, te da je pogled na njega iz zraka jedan od prepoznatljivih motiva cijele zemlje.
 
"Smještena na sunčanoj obali otoka Brača, ova plaža u obliku jezika mijenja smjer ovisno o vjetru koji puše, a najljepši je pogled na nju iz zraka pa se popnite se na obližnju Vidovu Goru. Lokacija je odlična za obitelji zbog hlada borova, te je idealna za jedrenje uz glatku, šljunčanu obalu", piše magazin.
 
Ostale plaže koje magazin navodi kao najljepše u Europi su Santa Giulia na Korzici, Porto Katski na grčkom otoku Lefkada, francuska plaža Calanque d’en Vau u Cassisu, Kvalvika u Norveškoj, Praia do Carvalho u Portugalu, Spiaggia Grande u talijanskom Positanu, Cala Macarella na Menorci, Sveti Stefan u Crnoj Gori, Luskentyre na otoku Harris u Škotskoj, Kleftiko na otoku Milosu u Grčkoj, Playa de Ses Illetes u Formenteri, Seitan Limania na Kreti, Cala Coticcio na Sardiniji i Dolina leptira u Turskoj.
 
Članak preuzet sa: slobodnadalmacija.hr